Aquazero (SPFF) 1/7/09.  

Η εταιρία είναι ο coordinator ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από το 7ο FP, και στο οποίο συμμετέχουν το ΑΠΘ, ΕΛΚΕΔΕ, HERI. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη κλινών από υδροξείδια του σιδήρου για την απομάκρυνση As από το νερό. Η πρόταση έλαβε από τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στον τομέα των υλικών. Η ολοκλήρωση του προγράμματος οδήγησε στην παρασκευή ενός καινοτόμου προϊόντος που πατενταρήστηκε και κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του ΣΕΒ και της Eurobank ‘Η Ελλάδα καινοτομεί’. Τα δικαιώματα της πατέντας ανήκουν αποκλειστικά στην Λουφάκης Χημικά.

Fresh. Ανάπτυξη Flame Retardants (co number G1ST-CT-2002-50270) 1/3/09 – 28/2/05.  

Στα πλαίσια του FP6 η εταιρία συμμετείχε σε ένα GRAFT. Σκοπός ήταν η ανάπτυξη χημικών για επεξεργασία υφασμάτων ώστε να γίνουν βραδύκαυστα. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μεταξύ άλλων το ΕΤΑΚΕΙ, και επιστημονικά ιδρύματα στην Τσεχία, Σουηδία, και στην Ισπανία.

"Αξιοποίηση εργαλείων λογισμικού για τον σχεδιασμό, επίβλεψη, ρύθμιση και βελτιστοποίηση των διεργασιών παραγωγής πολυμερών", υποέργο του έργου Πόλος Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γ.Γ.Ε.Τ. (2006-2008).  

Σκοπός του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη ενός εξελιγμένου  προτύπου προγράμματος για την simulation, έλεγχο και βελτιστοποίηση πολυμερισμών. Στο πρόγραμμα συμμετείχε το ΕΚΕΤΑ.

LIQUID ECODYE: "Ανάπτυξη υγρών χρωμάτων για βαφή   κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων", Πρόγραμμα "Διεθνής Συνεργασία στην Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη" και από την πρωτοβουλία EUREKA. (2004-2007).  

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, η Λουφάκης Χημικά σε συνεργασία με το ΕΤΑΚΕΙ και το πανεπιστήμιο του Pardubice στην Τσεχία ανέπτυξε μικροκάψουλες χρωμάτων για χρησιμοποίηση στην βαφή υφασμάτων. Η μέθοδος είναι οικολογικά φιλική. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν επιτυχή και η εταιρία πατεντάρισε προϊόντα (πατέντα PV 2007-61).  Δικαιούχοι : Λουφάκης Χημικά , University Pardubice, ΕΤΑΚΕΙ.

ΗΡΩΝ: "Ανάπτυξη  γαλακτωμάτων και μικρογαλακτωμάτων τριπολυμερών νέας τεχνολογίας για οικολογικά επιχρίσματα καθώς και ειδικών γαλακτωμάτων για χρήση σε τυπώματα κλωστοϋφαντουργίας" στο πλαίσιο του προγράμματος για την απασχόληση ερευνητικού προσωπικού στις επιχειρήσεις, Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" ΓΓΕΤ (2004-2007).  

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού παρήχθησαν και ελέγχθηκαν διάφορα γαλακτώματα για την παραγωγή συγκεκριμένων εμπορικών προϊόντων (Vilacryl κα)

"Εφαρμογή στην επεξεργασία επιφανειακών και υπογείων υδάτων για την παραγωγή πόσιμου και βιομηχανικού νερού" ΠΑΒΕ ’99 (co number 99ΒΕ336).  

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος μελετήθηκε, σε συνεργασία με το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., η χρησιμοποίηση του  PACL πολυ(χλωριούχου αργιλίου) για την απομάκρυνση σωματιδίων από το νερό του Αλιάκμονα και του Σιδηρόκαστρου. Η  εμπειρία  που αποκτήθηκε βοήθησε την εταιρία στην προώθηση του PACL που παράγει.

"Μελέτη για την ανάπτυξη χημικών κροκιδοτικών και αποχρωματιστών που χρησιμοποιούνται σε μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων" ΠΑΒΕ ’96, (Co number 96BE228).  

Αυτό ήταν το πρώτο ερευνητικό έργο στο οποίο συμμετείχε η εταιρία. Σε συνεργασία με το τμήμα χημείας του ΑΠΘ αναπτύχθηκαν οργανικά και ανόργανα κροκιδωτικά και ελέγχθηκε η εφαρμογή τους σε μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε οδήγησε την εταιρία στην δημιουργία βιομηχανικών υποδομών για την παραγωγή των παραπάνω προϊόντων. Σήμερα η εταιρία εξακολουθεί να παράγει τα προϊόντα Decolor, PACL καθώς και εξελίξεις αυτών.